Министерският съвет прие Решение за одобряване на Проект на План

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на Проект на План
Коментари Харесай

Одобрен е Проект на План за засилване на ролята на здравно образование в българското училище

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на Проект на План за усилване на ролята на здравно обучение в българското учебно заведение.

Планът има за цел да формулира съществени насоки за превъзмогване на установени дефицити в здравното обучение. Темите в осъвременената система са основани на разбор на настоящото положение на здравното обучение в предучилищното и учебното обучение, както и това на подрастващите.

Те ще включват информация за злоупотребата с никотинови произведения, алкохол и други психоактивни субстанции, питателните привички и затлъстяване при подрастващите, здравното положение на учениците, половото и репродуктивно здраве, оценка на физическата правоспособност и физическата интензивност на подрастващите, в сходство с рисковите фактори по отношение на възрастовата група на учениците.

Съвместно с Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването създаде поетапни стъпки, които ще подкрепят съставянето на нови обучителни способи.

В Първи стадий от осъществяването на Плана са заложени,,Създаване на междуинституционален механизъм за обмисляне и реализиране на действия по промоция, предварителна защита и профилактика ", от една страна, а от друга „ Разработване на концептуална рамка на дейностите по промоция, предварителна защита и профилактика “.

Втори стадий ще включва „ Преглед на наличието и формите за реализиране на здравно обучение в българското учебно заведение “ и „ Разработване на стратегии за профилактика и на интерактивни запаси “. В Трети стадий ще се подчертава върху „ Разработване на образователни модули и на просветителни запаси по разнообразни здравни тематики “ и „ Привличане на читалищата и младежките организации за поощряване на здравната осведоменост, включително и посредством използване на метода „ Връстници образоват връстници “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР