Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Меморандум

...
Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Меморандум
Коментари Харесай

Кабинетът одобри проект на меморандум за закупуване на ПВО с още 11 държави

Министерският съвет одобри решение за одобрение на план на Меморандум за съгласие сред България и още 11 страни в Европа за взаимно закупуване на наземни системи за противовъздушна защита в границите на самодейността „ Щит на европейското небе “, оповестиха от държавната пресслужба.

С одобряването на меморандума за съгласие ще се даде опция

Република България да се включи в стратегии за взаимно закупуване, поддържане и потребление на оръжейни системи за наземна противовъздушна защита (GBAD). При придобиване на оръжейни системи за наземна противовъздушна защита същите ще могат да бъдат интегрирани към архитектурата на „ Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО “ и ще бъдат част от единна системата за ПРО и Противовъздушна отбрана в Европа, показват от държавната пресслужба.

Освен България, в самодейността са удостоверили присъединяване Белгия, Чехия, Дания, Естония, Германия, Унгария, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия и Словения.

Одобрени са и спомагателни разноски от над 28 млн. лева по бюджета на Министерство на защитата

за придобиване, рационализация, поддръжка и ремонт на въоръжение, ракети, торпеда и техника, и за ремонт и създаване на инфраструктура.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР