Министерският съвет прие Решение за одобрение на проекти на протоколи

...
Министерският съвет прие Решение за одобрение на проекти на протоколи
Коментари Харесай

България подкрепя присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

Министерският съвет одобри Решение за утвърждение на планове на протоколи към Северноатлантическия контракт по отношение на присъединението на Република Финландия и Кралство Швеция към НАТО и за упълномощаване на краткотрайно ръководещия Постоянната делегация на Република България към НАТО за подписването им от името на Република България.

В подтекста на настоящата среда за сигурност, Република Финландия и Кралство Швеция подадоха кандидатурите си за присъединение към НАТО на 18 май 2022 година в Главната квартира на Алианса. Членството на Република Финландия и Кралство Швеция в НАТО ще има позитивен резултат върху средата за сигурност в евроатлантическото пространство. Разширяването на НАТО няма да е ориентирано против трети страни.

Република България е пореден покровител на политиката на НАТО на отворени порти. Присъединяването на Република Финландия и Кралство Швеция е в националния интерес на Република България и би било значима крачка напред към установяването на трайна сигурност и разцвет в Европа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР