Министерският съвет прие решение за изменение на Споразумение за предоставяне

...
Министерският съвет прие решение за изменение на Споразумение за предоставяне
Коментари Харесай

Правителството одобри стартирането на процедура за изменение на споразумение между МОСВ и МБВР

Министерският съвет одобри решение за изменение на Споразумение за даване на помощни услуги в поддръжка на правенето на Планове за ръководство на речните басейни (ПУРБ) и Планове за ръководство на риска от наводнения (ПУРН) за България сред Министерство на околната среда и водите и Международната банка за възобновяване и развиване (МБВР). Изменението касае смяна в периодите за завършване на дейностите от индикативния график, поради удължаването на крайния период на деяние на интернационалния контракт.

Целта на Споразумението е даване на подпомагане на Министерството на околната среда и водите за създаване на вторите Планове за ръководство на риска от наводнения (ПУРН) и третите Планове за ръководство на речните басейни (ПУРБ).

ПУРБ и ПУРН за интервала 2022-2027 година са от основно значение за страната както за обезпечаване на резистентност при ръководството на водите, по този начин и като ангажимент на страната за използване на Рамковата инструкция по водите и Директивата за оценка и ръководство на риска от наводнения. С реализирането на дейностите, планувани в Споразумението и използване на положителни европейски практики и интернационален опит от страна на екипа на МБВР се чака обезпечаване на нужната експертиза и доста възстановяване на методологичната основа и качеството на стратегическите документи, в това число и осъществяване на рекомендации на Европейска комисия при оценката на вторите ПУРБ и първите ПУРН.

С цялостното осъществяване на дейностите, включени в обсега на Споразумението и приемането на ПУРБ и ПУРН от Министерския съвет, ще се реализира и осъществяване на знаците на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ по предпочитани оси 1,,Води “ и 4 „ Превенция и ръководство на риска от наводнения и свлачища “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР