Министерският съвет прие решение за изменение на Оперативна програма Околна

...
Министерският съвет прие решение за изменение на Оперативна програма Околна
Коментари Харесай

МС одобри изменение на оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Министерският съвет одобри решение за изменение на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 г “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване, Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет.

Изменението на програмата се основава на забележителната смяна в икономическите условия и изискванията на пазара на труда в страната заради пандемията от COVID-19 и невижданата военна обстановка в Украйна, вследствие на което е забавено осъществяването главно на инфраструктурните планове. Има закъснение в провеждането на публичните поръчки за избор на реализатор на съществени действия по плановете и в осъществяването на дейностите на терен заради разнообразни аргументи от техническо и инженерно естество.

Това поражда риск за осъществяването на програмата, за чието превъзмогване, след разбор на осъществяването на подписаните контракти до края на 2022 година, са осъществени промени във връзка с програмните индикатори.

Изменението ще подсигурява сполучливата реализация на програмата и недопускане загубата на средства в края на програмен интервал 2014-2020 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР