Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на

...
Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на
Коментари Харесай

Община Каварна ще управлява крепост Калиакра през следващите 10 години

Министерският съвет одобри решение за безплатно даване за ръководство на недвижима културна полезност - изключителна държавна благосъстоятелност, на община Каварна за период от 10 години.

Предмет на решението е Археологически резерват " Антична и Средновековна цитадела " Калиакра “ - действителна част, с обща повърхност на действителната част от резервата 40 001 кв. м., находящ се в с. Българево, община Каварна, област Добрич.

Археологически резерват " Антична и Средновековна цитадела " Калиакра “ е разгласен с Разпореждане на Министерския съвет № 1 от 7 януари 2003 година и включен под т. 25 от приложението към член 50, алинея 3 от Закона за културното завещание.

Недвижимата културна полезността се дава на община Каварна за период 10 години за реализиране на действия, свързани с опазването и представянето й.

Дейностите, свързани с запазване на недвижимата културна полезност, както и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия да се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Исторически музей - Каварна, като връзките сред музея и община Каварна ще се уредят с контракт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР