Министерският съвет прие решение, с което предлага на президента да

...
Министерският съвет прие решение, с което предлага на президента да
Коментари Харесай

Първо решение на служебния кабинет - предлага на Радев да освободи главния секретар на МВР

Министерският съвет одобри решение, с което предлага на президента да издаде декрет за преустановяване пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и за освобождението му от служба. Правителственото решение е признато неприсъствено.

Припомняме, че на 4 април Коцев разгласи, че напуща поста по лично предпочитание. Тогава той стимулира решението си с това, че е решил да продължи реализацията си отвън редиците на Министерство на вътрешните работи. Ден по-късно основният секретар разгласи, че отдръпва подадената си оставка, която била предизвикана и подадена под голям психически и честен напън, а през днешния ден стана ясно, че е в болница откакто ден по-рано излезе в болнични.

По-рано през днешния ден, на влизане в Народното събрание за полагането на клетвата от служебния кабинет Радев остро подлага на критика протичащото се през последните дни с арестите след акцията в Агенция " Митници " и последвалите събития с оставката на Коцев и отдръпването ѝ ден по-късно. " Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата, които изплуват всекидневно към Живко Коцев, тези обстоятелства водят към Закона за Министерство на вътрешните работи и несъответственост с длъжността, тъй като престижът на ведомството е надълбоко оскърбен. Според мен едни толкоз огромни връзки сред основния секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти е насмешка с държавността ", съобщи Радев. " Гледам с трогване по какъв начин господин Денков споделя: " Той не знае, че това били неприятни хора ". Какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната и от кого получаваш скъпи дарове?! ", добави президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР