Министерският съвет прие проект на Решение за изменение на Програмата

...
Министерският съвет прие проект на Решение за изменение на Програмата
Коментари Харесай

Бежанци ще бъдат настанявани в студентски и учлищни общежития

Министерският съвет одобри план на Решение за изменение на Програмата за прилагане на филантропична помощ на лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна. Помощта се планува да се употребява в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически указател, както и в обекти, вписани в основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър тук-там за заслон.

При съществуване на свободни места, висшите учебни заведения, „ Студентски столове и общежития “ ЕАД, учебните заведения и центровете за поддръжка на личностно развитите от системата на предучилищното и учебното обучение имат право за периода на Програмата да настаняват без възнаграждение на наем в студентските, надлежно в ученическите общежития, и лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България по Закона за убежището и бежанците в резултат на военните дейности в Република Украйна.

Програмата се управлява от Министерството на туризма, като се финансира от принадлежности на Европейския съюз и/или от държавния бюджет по реда на Закона за обществените финанси и Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година

Помощта се изплаща от Министерството на туризма на категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически указател и на обектите, вписани в основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър за места за заслон на три отчетни интервала. Регламентира се особено основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър за места за заслон.

В приложението към програмата е организиран редът за отчитане и разплащане на предоставената филантропична помощ, включващ инструкции за потребление на Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ) за кандидатстване, отчитане и разплащане на помощта.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР