Министерският съвет прие проект на решение, с което одобрява участието

...
Министерският съвет прие проект на решение, с което одобрява участието
Коментари Харесай

МС одобри участието на България в допълнително споразумение за ковид ваксините

Министерският съвет одобри план на решение, с което утвърждава присъединяване на Република България в Допълнително съглашение № 5 към Споразумението за закупуване, следващо развиване, произвеждане и варианти за закупуване и доставка на ваксина против COVID-19 за страните членки на Европейски Съюз (SANTE/2021/03/020) сред Европейската комисия и Pfizer Inc./BioNТech Manufacturing GmbH.

Това оповестиха от държавната пресслужба. Служебният кабинет също по този начин изрази единодушие Европейската комисия да съставлява Република България при подписване на съглашението.

Благодарение на поредно и транспарантно отстояваната от България позиция, контрактуваното от Европейската комисия Допълнително съглашение № 5 към Споразумението за закупуване, следващо развиване, произвеждане и варианти за закупуване и доставка на ваксина против COVID-19 за страните членки на Европейски Съюз (SANTE/2021/03/020) основава опция България да декларира действително нужни количества до 2026 година

Освен това, присъединяване на България в Допълнително съглашение № 5 към Споразумение SANТE/2021/03/020 ще докара до доста понижаване на финансовата тежест за страната, разясняват от Министерски съвет.
 Отказваме ваксини против Коронавирус -19, само че може да плащаме лихви Обновена
Отказваме ваксини против Коронавирус -19, само че може да плащаме лихви

България е получила 14 милиона дози, унищожени са за 33 млн.лв.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР