Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Наредбата

...
Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Наредбата
Коментари Харесай

Кабинетът прие промени в Наредбата за антидопинговата дейност

Министерският съвет одобри Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за антидопинговата активност, призната с Постановление на Министерски съвет № 5 от 2021 година

С препоръчаните промени и допълнения на Наредбата се реализира сходство със Световния антидопингов кодекс и интернационалните стандарти към него. Освен това, се основава настояща и съответна нормативна рамка за ефикасното осъществяване на антидопинговата активност в Република България. Създадени са предпоставки за насърчаване на честното държание на спортистите и спортно-техническия личен състав. Спортните организации ще бъдат подтиквани за интензивно присъединяване в предварителната защита против използването на допинг и повишение осъзнатостта за отрицателните последствия за здравето от използването на допинг.

За осъществяването на оферти акт не са нужни спомагателни разноски, прехвърляния или други заплащания по бюджета на Министерството на младежта и спорта, по сметка за средства от Европейски Съюз или за сметка на бюджети по държавния бюджет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР