Министерският съвет прие постановление, с което предоставя допълнителна финансова помощ

...
Министерският съвет прие постановление, с което предоставя допълнителна финансова помощ
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Отпуска се допълнителна финансова помощ за отопление

" Министерският съвет одобри разпореждане, с което дава спомагателна финансова помощ за хора, които не дават отговор на изискванията за енергийно подкрепяне по реда на Програмата за енергийно подкрепяне ". Това разгласи на брифинг министърът на на труда и обществената политика Гълъб Донев, представен от Нова телевизия.
Целта е да се разшири кръгът на лицата, които имат достъп до енергийно подкрепяне. Такава помощ ще се поставя на лицата, които с до 30 лева надвишават изискуемия най-малко за кандидатстване за месечна помощ за енергийно подкрепяне, лицата с регистрация в Бюрата по труда по-малко от 6 месеца и всички лица, които са с над 50% изгубена продуктивност, самотно живеещите възрастни хора, самотни родители на деца до 3 години, деца и възрастни с увреждания.

За задачата са отделени 15 млн. лева, които ще се насочат към над 50 000 нуждаещи се.

Документите на хората, които дават отговор на новите условия, само че са получили отвод по старите правила от обществените служби, ще бъдат преразгледани.

На брифинга след съвещанието на служебното държавно управление новият министър на правораздаването Иван Дерменджиев показа и новите правила, които Министерски съвет ще предложи, за реализиране на надзор върху активността на основния прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР