Министерският съвет прие и изпрати към Народното събрание Закона за

...
Министерският съвет прие и изпрати към Народното събрание Закона за
Коментари Харесай

Асен Василев отряза протестиращите полицаи: Тази година няма да има увеличение на парите за МВР

Министерският съвет одобри и изпрати към Народното събрание Закона за държавния бюджет за 2023 година Това разгласи на брифинг министърът на финансите Асен Василев.  

„ Основните параметри на бюджета са ясни и не са изменени. Очакваната инфлация е 8,7% приблизително за годината. Запазени са всички обществени заплащания и са повишени приходите ”, уточни той. 

В началото на днешното постоянно заседание на държавното управление министър председателят акад. Николай Денков заяви, че стартират последните стъпки по окончателното затваряне на Механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния.

Финансовият министър разяснява, че през днешния ден е признато изменение в тактиката за ръководство на външния дълг, като е понижен по отношение на предходната тактика. В момента дългът е 7,5 милиарда лв.. Новият дълг е 4,5 милиарда лв., а 3 милиарда лв. са за настоящи заплащания. Дългът е 22% от Брутният вътрешен продукт, в края на предходната година е бил 21,8%.

Бюджетната рамка остава непроменена, извънредно значимо е политиката за приходите да се организира еднообразно за всички приходи. Миналата година заплатите в Министерство на вътрешните работи и други браншове бяха вдигнати с 20%, Министерство на вътрешните работи тази година няма да получат нараствания, добави Василев.

По думите му политика по приходите за всички министерства ще има в Бюджет 2024.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР