Министерският съвет определи Карина Караиванова за представител на Република България

...
Министерският съвет определи Карина Караиванова за представител на Република България
Коментари Харесай

Правителството определи Карина Караиванова на мястото на Калин Митрев за представител на България в Съвета на директорите на ЕБВР


Министерският съвет дефинира Карина Караиванова за представител на Република България в Съвета на шефовете на Европейската банка за възобновяване и развиване. Решението влиза в действие от 1 март 2019 година, оповестиха от държавната осведомителна работа. Към момента представител на Република България в Съвета на шефовете на Европейската банка за възобновяване и развиване с РМС № 223/2016 година е Калин Митрев.

Карина Караиванова има богат професионален опит в работата с интернационалните финансови институции, в частност с Европейската банка за възобновяване и развиване и ще съставлява дейно ползите на Република България.

Европейската банка за възобновяване и развиване е един от най-големите вложители в България, с която страната ни поддържа дългогодишни връзки на ползотворно съдействие. От началото на активността си у нас, от 1993 година до 31.10.2018 година, Европейска банка за възстановяване и развитие е предоставила вложения в размер на 3.847 милиарда евро за финансиране на 249 плана в разнообразни браншове на стопанската система на страната. Инвестициите в частния бранш съставляват 56 % от настоящия портфейл на банката в България.

Европейска банка за възстановяване и развитие е основана през 1991 година за да способства за икономическия напредък и да подкрепи прехода към пазарно насочени стопански системи на страните от Централна и Източна Европа, приели да съблюдават правилата на плуралистичната народна власт. Акционери в нея са 67 страни и 2 междудържавни институции - Европейският съюз и Европейската капиталова банка. Акционерният капитал на Европейска банка за възстановяване и развитие е 30 милиарда евро. Република България взе участие в капитала на Европейска банка за възстановяване и развитие с 237,11 млн. евро.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР