Министерският съвет одобри създаването на ново държавно дружеството - Сердика

...
Министерският съвет одобри създаването на ново държавно дружеството - Сердика
Коментари Харесай

Търгът за "Българска армия" и "Панчарево" стартира до 3 седмици

Министерският съвет утвърди основаването на ново държавно сдружението - „ Сердика спортни парцели “ ЕАД. Капиталът на сдружението, на който страната е едноличен притежател, се образува посредством апортиране на парцелите – състезателен комплекс „ Българска войска “; спортно-тренировъчна база – Панчарево; състезателен комплекс „ Червено знаме “ и част от състезателен комплекс „ Къро “. Имотите са благосъстоятелност на Министерството на младежта и спорта и до този миг не са включени в капитала на нито едно от съществуващите сдружения, на които министерството е принципал.

Създаването на ново сдружение ще сътвори по-широк кръг от благоприятни условия за реализация на тези спортни парцели посредством публично–частно партньорство, в сравнение с в случай че бъдат включени в активите на някое от съществуващите към този момент сдружения – Национална спортна база ЕАД и Академика 2011 ЕАД. Учредяването на едноличното акционерно сдружение и включването в капитала му на посочените обекти и спортни уреди, ще спомогне да се подхващат дейности по модернизирането им, както и за тяхното по-добро ръководство. Плановете на ММС са в „ Сердика спортни парцели “ ЕАД да бъдат включени всички парцели, благосъстоятелност на Министерството на младежта и спорта, които не са част от активите на НСБ ЕАД и „ Академика “ 2011 ЕАД и за които ще се търсят разновидности за рационализация посредством публично-частно партньорство.

На министъра на младежта и спорта се разпорежда да упражнява правата на страната в новоучреденото сдружение, както и да подписа контракти с новоизбраните членове на съвета на шефовете. Членовете на съвета на шефовете на сдружението са Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска. Седалището на сдружението е на народен стадион „ Васил Левски “ (бул. „ Евлоги Георгиев “ № 38).

 Първата задача на мениджмънта на новото сдружение е да разгласи в период от 3 седмици процедурата по отдаване чартърен на стадион „ Българска войска “ и спортно-тренировъчна база „ Панчарево “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР