Министерският съвет одобри проект на Закон за допълнение на Търговския

...
Министерският съвет одобри проект на Закон за допълнение на Търговския
Коментари Харесай

Закриват се хиляди фирми в България с нов закон

Министерският съвет утвърди план на Закон за допълнение на Търговския закон. С него се основават условия за осъществяване в къси периоди на производството по разпродажба на сдружения, които дават отговор на избрани условия. Създаването на законова рамка за реализиране на ускорена разпродажба на юридически лица е и ангажимент на страната ни по Плана за възобновяване и резистентност, стадий 254 в Реформа „ Разрастване България “, съобщи Морето.нет.

Ликвидацията на комерсиалното сдружение е непринудено произвеждане за систематизиране на имуществото му след неговото преустановяване. Целта на ликвидацията е да се събере и осребри цялото имущество на сдружението и откакто се удовлетворят всички кредитори, остатъкът да бъде разпределен сред съдружниците.

В момента доброволната разпродажба на бизнес в България лишава близо една година, процедурата е продължителна и скъпа. В същото време се основават сред 30 000 и 50 000 нови юридически лица на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки.

Одобреният от държавното управление законопроект планува основаване на законова рамка за реализиране на ускорена разпродажба на сдружения без скорошна активност, които не са регистрирани по Закона за налог върху добавената стойност и нямат наети чиновници. Улесняването на процеса се реализира по две съществени посоки - редуциране на периодите на процедурите и въвеждане на „ обслужване на едно гише " посредством Агенцията по вписванията.

С оглед на основаването на облекчения и понижаване на административната тежест, изискванията за осъществяване на бързо произвеждане по разпродажба единствено се заявяват и представянето на декларация за тези условия следва да бъде задоволително за разглеждане на заявките в произвеждане в по-кратки периоди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР