Министерският съвет одобри позицията на България за участие в редовното

...
Министерският съвет одобри позицията на България за участие в редовното
Коментари Харесай

Одобрена е българската позиция за предстоящи заседания на Съвета на ЕС

Министерският съвет утвърди позицията на България за присъединяване в постоянното съвещание на Съвета на Европейския съюз по обучение, юноша, просвета и спорт, което ще се състои на 21 - 22 ноември в Брюксел, заяви пресслужбата на кабинета. Съветът във формат министри на спорта ще одобри Заключения по отношение на битката с корупцията в спорта и Заключения по отношение на отбраната на децата в спорта.

По точката за спор ще бъде разисквана тематиката "Насърчаване на положителното ръководство в спорта ". Съветът на министрите на младежта ще одобри Заключения по отношение на цифровата младежка работа и Заключения по отношение на образованието и образованието на младежките служащи.

България оказва помощ с 71 166 лева за филантропичната рецесия в Афганистан

По точката за спор ще бъде разисквана тематиката "Визия за младежката работа в Европа - изменение на климата, младежи и работа с младежта ". Във формат "Култура " е планувано приемането на Проект на Резолюция на Съвета на Европейски Съюз и представителите на държавните управления на страните членки, заседаващи в границите на Съвета по отношение на културното измерение на устойчивото развиване. Финландското председателство е присъединило в дневния ред на съвещанието и спор на тематика: "Силни страни, иновационен капацитет и конкурентоспособност в международен мащаб на европейските културни, креативен и аудиовизуални промишлености ".

Съветът по обучение, юноша, просвета и спорт на Европейски Съюз е заседавал в част "Образование " на 8 ноември в Брюксел. Тогава са били признати Заключения за основната роля на политиките за учене през целия живот за справяне с софтуерния и екологичен преход в поддръжка в приобщаващия и резистентен напредък. Била е призната и Резолюция за по-нататъшното развиване на европейското просветително пространство в поддръжка на насочени към бъдещето системи за обучение и образование.

Проведен е бил спор на министрите на образованието и на финансите на тематика "Солидна икономическа база за Европа: старания за реализиране на успеваемост, резултатност и качество на образованието и образованието ".

Състояла се е и полемика на тематика "Изкуственият разсъдък в образованието и образованието ".

Правителството е одобрило също резултатите от присъединяване на българската делегация в съвещанието на Съвета на Европейския съюз по претовареност и обществена политика, което се е състояло на 24 октомври в Люксембург. Министрите са дискутирали провокациите, пред които са изправени европейските общества в битката с дискриминирането, опциите за премахване на пропуските в съществуващото законодателство в тази област, както и бъдещи ограничения за по-ефективна битка с дискриминирането на национално и европейско ниво.

Постигането на сходство сред уменията и потребностите на пазара на труда в изменящия се трудов свят и нуждата от стратегически метод за непрестанно учене през целия живот са били тематика на Втория ориентационен спор в границите на съвещанието на Съвета. Приети са били два плана за изводи на Съвета - по отношение на стопанската система на благосъстоянието и по отношение на "Бъдещето на труда: Европейският съюз предизвиква Декларацията по случай стогодишнината на МОТ ".

Съветът утвърди и главните послания на Комитета по заетостта и на Комитета за обществена протекция. На 21 ноември ще се организира за съвещание на Съвет Външни работи/Търговия на Европейски Съюз в гр. Брюксел. Ще бъдат разисквани въпроси свързани с промяната на Световната комерсиална организация (СТО), подготовката на 12-та Министерска конференция на СТО, комерсиалните връзки със Съединени американски щати, използване на комерсиалните съглашения, резултати от проучването на Евробарометър за интернационалната търговия през 2019 година и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР