Министерският съвет одобри кадрови промени в Главна дирекция Охрана(ГДО) и

...
Министерският съвет одобри кадрови промени в Главна дирекция Охрана(ГДО) и
Коментари Харесай

Кадрови промени в Бюрото по защита на застрашени лица

Министерският съвет утвърди кадрови промени в Главна дирекция „ Охрана " (ГДО) и Бюрото по отбрана на застрашени лица.

Промените се реализират с Постановление на Министерския съвет за изменение на Постановление № 155 на Министерския съвет от 2015 година за установяване на второстепенните разпоредители по бюджета на Министерството на правораздаването.

Изменението е обусловено от признатия Закон за изменение и допълнение на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане (ЗЗЛЗВНП), съгласно който Бюрото по отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане е преобразувано в независима организационна конструкция - Бюро по отбрана на застрашени лица към министъра на правораздаването.

С преходните и заключителни разпореждания на ЗИД на ЗЗЛЗВНП са направени промени по отношение на пълномощията на ГДО, с които тя провежда и реализира защитата на съдии, прокурори и следователи, застрашени по отношение на осъществяването на служебните им отговорности.

Целта на оферти план е кадровото застраховане на активността на ГДО по образуване и реализиране защитата на магистрати, което от своя страна постанова понижаване на щатната конструкция на Бюрото по отбрана на застрашени лица с 25 щатни бройки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР