Министерският съвет одобри измененията в Закона за защита от вредното

...
Министерският съвет одобри измененията в Закона за защита от вредното
Коментари Харесай

Одобрени са измененията в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси


Министерският съвет утвърди промените в Закона за отбрана от нездравословното влияние на химичните субстанции и смеси. Целта им е да вкарат условията на Директива (ЕС) 2017/2102 на Екологичен потенциал и на Съвета за изменение на Директива 2011/65/ЕС по отношение на ограничаването за използването на избрани рискови субстанции в електрическото и електронното съоръжение.

С измененията ще се реализира сходство на националното законодателство с това на Европейски Съюз. Разпоредбите на закона влизат в действие от юни 2019 година, като от 22 юли с.г. рестриктивните мерки за приложимост на избрани рискови субстанции ще се ползват за всички произведения - електрическо и електронно съоръжение, които се пускат на пазара, като се дава опция за повторна приложимост на аварийни елементи за избран интервал. Това оповестиха от държавния пресцентър.

Изключения от условията за наличие на избрани рискови субстанции се вършат за музикални тръбни органи, употребяващи електрически съставни елементи и съдържащи олово, заради липса на заместители на оловото за тази приложимост, както и за жична мобилна техника (машини) за професионална приложимост, задвижвани от двигателна сила и непредназначени за придвижване по път. Разрешават се дейностите по вторичния пазар (вкл. ремонт) за кабели и аварийни елементи за електрическо и електронно съоръжение, които се пускат на пазара до 22 юли 2019 година Измененията позволяват повторната приложимост на аварийни елементи, възобновени от електрическо и електронно съоръжение, за дадена подкатегория произведения, като са планувани разнообразни преходни интервали за сходство с условията за ограничение наличието на избрани рискови субстанции.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР