Министерският съвет одобри Годишния доклад за състоянието на националната сигурност

...
Министерският съвет одобри Годишния доклад за състоянието на националната сигурност
Коментари Харесай

И корупцията спомената в Годишния доклад за сигурността през 2018 г.

Министерският съвет утвърди Годишния отчет за положението на националната сигурност през 2018 година, оповестиха от Министерския съвет.

За разлика от предходните Годишни отчети, в показания отчет за 2018 година тематиката за противодействието на корупцията участва на институционално равнище, гласи известието на държавното управление.

Основание за това е фактът, че през 2018 година влезе в действие новият Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество и е основана комисия - КПКОНПИ. Според информацията на Министерски съвет комисията е самостоятелен профилиран непрекъснато настоящ държавен орган за реализиране на политиката по противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. Тя се регистрира пред Народното събрание на Република България.

Основна цел на отчета е да показа оценките на изпълнителната власт за рисковете, заплахите и заканите, за успеваемостта и ефикасността на политиката за национална сигурност , за дейностите, които институциите на държавната власт възнамеряват да подхващат през идващия интервал, стимулират се създателите на документа.
 Одобриха годишния отчет за сигурността на съвещание на Съвета по сигурност в Министерски съвет
Одобриха годишния отчет за сигурността на съвещание на Съвета по сигурност в Министерски съвет

Обсъдиха и Стратегията за противопоставяне на радикализацията и тероризма през т.г.

Характерно за положението на националната сигурност през 2018 година, отразено в Доклада, е забележителното по размер показване на дейностите, резултатите и достиженията от първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз .

Шестте месеца на това председателство бяха изпълнени с голям брой действия , реализирани с непозната за страната ни активност, мащабност, включване на огромен брой чиновници от държавни институции, а също по този начин - от неправителствени организации и от организации на българския бизнес, регистрират се от Министерски съвет.
 Противодействието на радикализацията и тероризма през 2018 година разискаха в Министерски съвет
Противодействието на радикализацията и тероризма през 2018 година разискаха в Министерски съвет

Вътрешният министър разиска

Според информацията от държавното управление са реализирани поставените цели и тематиката за Западните Балкани още веднъж откри своето почтено място в дневния ред на Европейския съюз. За това принос има и дейната политика на нашата страна - за превъзмогването на десетилетни несъгласия сред страни в района. За напредъка към евроатлантическа и европейска интеграция съответно на Република Северна Македония също сме съдействали, се загатва в документа.

Демографските проблеми също имат значително място в отчета за положението на националната сигурност за 2018 година Изтъква се политиката за връщане в учебно заведение на деца, които по една или друга причина са отпаднали от просветителната система.
 Топим се със 144 души дневно
Топим се със 144 души дневно

Личните лекари не извършват незабавна помощ

Посочени са провокациите и постигнатите през 2018 година решения в сферата на енергийната сигурност, чието осъществяване следим от първата половина на тази година .

Проект на отчета бе прегледан и утвърден на съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет на 12 юни т.г .

Годишният отчет за положението на националната сигурност през 2018 година е изпратен в Народното събрание за приемане с решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР