Министерският съвет одобри допълнителни трансфери за общините в размер на

...
Министерският съвет одобри допълнителни трансфери за общините в размер на
Коментари Харесай

Кабинетът одобри над 36 млн. за учебници и познавателни книжки

Министерският съвет утвърди спомагателни прехвърляния за общините в размер на 36 262 054 лева за закупуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, образователни комплекти и образователни пособия за децата и за учениците от I до VII клас в общинските детски градини и учебни заведения за 2020 година, оповестяват от държавната осведомителна работа.

Министерството на образованието и науката е изготвило систематизиране на средствата по общини. Размерът на средствата за всяка община е избран въз основа на избраните нормативи на средствата за закупуването на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, образователни комплекти и образователни пособия, както и със периода на използването им.

Изготвеното систематизиране на средствата е съобразено и с броя на децата и учениците към февруари 2020 година, на база получената информация от Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение.

Средствата са планувани по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 година. 

Министерският съвет утвърди и трансфер в размер на 29 998 109 лева по бюджетите на общините за 2020 година за работа с деца и възпитаници от уязвими групи в детските градини и учебните заведения и за прехрана на паралелки за придобиване на подготовка по предпазени специалности от специалности и специалности от специалности, по които има предстоящ дефицит от експерти на пазара на труда.

Предоставянето на средствата по бюджетите на общините за 2020 година няма да докара до влияние върху държавния бюджет, защото те са разчетени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР