Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на община Варна

...
Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на община Варна
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 43 млн. лв. за Дупката в центъра на Варна

Министерският съвет утвърди спомагателни прехвърляния по бюджетите на община Варна за 2018 година в размер на 43,2 млн. лева, оповестиха от държавната осведомителна работа. 

Парите ще послужат за разрешаване на " инфраструктурен проблем в централната градска част на град Варна ", написа Moreto.net.

Припомняме, че преди дни, след диспути, общинските съветници от комисията по " Собственост и стопанство " във Варна, гласоподаваха общината да купи така наречен Дупка.

По време на съвещанието стана ясно, че общината ще придобие сдружението, следено от Гергов, без отговорности. Членовете на комисията утвърдиха пазарната оценка. 

Те дадоха единодушието си кметът да предприеме всички нужни дейности за обезпечаване на нужните средства, като насочи искане до държавното управление за целево финансиране в размер на 43 422 000 лева Придобиването на сдружението ще се реализира единствено при положение, че бъдат предоставени средства от държавния бюджет.

Т.нар. Дупка в центъра на Варна заема повърхност от 3775 кв. м. сред бул. „ Княз Борис I ”, ул. „ Княз Ал. Батенберг ”, ул. „ Архимандрит Филарет ” и ул. „ Воден ”. Тя е в този си тип от края на 80-те години, когато са съборени къщи с концепцията да се строи търговски дом, който да е морски аналог на софийския ЦУМ. В процеса на работа обаче са били открити антични остатъци - част от крепостна стена и кула на античния Одесос от IV в. прочие н. е., които са неповторими както за града, по този начин и в народен мащаб. Това стопира плана за създаване на нов търговски център.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР