Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 150 милиона

...
Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 150 милиона
Коментари Харесай

Министрите одобриха втората авансова вноска от 150 млн. лева за бойни кораби

Министерският съвет утвърди спомагателни разноски в размер на 150 милиона лв. по бюджета на Министерството на защитата за 2021 година, заяви държавният пресцентър. Парите се дават за обезпечаване на второто предплатено заплащане по Договора сред Министерството на защитата и FR.Lurssen Werfit GmbH & Co. KG за реализация на Актуализирания план за капиталов разход " Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили ".

Военноморските сили ще придобият два патрулни кораба, които ще могат да вземат участие в необятен набор от интервенции на НАТО и Европейски Съюз и да заменят част от наличните морски съдове, неподлежащи на рационализация.

Договорът с немската корабостроителна компания FR.Lurssen Werfit GmbH & Co. KG беше подписан 12 ноември 2020 година, като подписите си под него сложиха министърът на защитата Красимир Каракачанов и ръководещият шеф на компанията Дирк Малговски.

По-рано същия месец той бе утвърден от Министерският съвет.

По силата на контракта немската компания ще построи и достави два многофункционални модулни кораба на стойност 984 000 000 лв. с Данък добавена стойност. Корабите се чака да бъдат доставени надлежно през 2025 и 2026 година.

Договорът планува образование, както на екипажите, по този начин и на инженерния състав.

Корабите имат качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз. С реализацията на плана Военноморски сили ще придобият съвременни качества за противопоставяне на надводен, подводен и въздушен съперник.

Сделката за патрулните кораби е по един от трите съществени модернизационни плана за въоръжените сили, които вкупом възлизат на няколко милиарда лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР