Министерският съвет одобри допълнение на Решение № 265 от 2003

...
Министерският съвет одобри допълнение на Решение № 265 от 2003
Коментари Харесай

Одобрено е допълнение на РМС № 265 от 2003 г.

Министерският съвет утвърди допълнение на Решение № 265 от 2003 година за приемане на Списък на физическите лица, юридическите лица, групите и организациите, по отношение на които се ползват ограниченията по Закона за ограниченията против финансирането на тероризма.

До момента в раздел III от Приложението към решение № 265 на Министерски съвет са включени лица, против които е формирано наказателно произвеждане за тероризъм, финансиране на тероризъм, набиране или обучаване на обособени лица или групи от хора за осъществяване на тероризъм, излизане или влизане през границата на страната, както и нелегално престояване в нея за присъединяване в тероризъм, формиране, управление или членуване в проведена незаконна група, която си слага за цел да прави тероризъм или финансиране на тероризъм, подготвяне към осъществяване на тероризъм, фалшификация на формален документ за улеснение осъществяване на тероризъм, очевидно подбудителство към осъществяване на тероризъм или закана за осъществяване на тероризъм по смисъла на Наказателен кодекс.

Допълнението е обвързвано с оферти от основния прокурор на Република България, адресирани до Министерски съвет за допълнение на листата по член 46, т. 3 от Закона за ограниченията против финансирането на тероризма с 12 лица – шест от тях са привлечени в качеството си на обвинени за осъществени закононарушения по член 108а, алинея 1 вр. член 20, член 2, вр. ал.1 от НК; други шест – по член 108а, алинея 2, т. 1 и т. 2, вр. алинея 1 и член 109, алинея 3, т. 2, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР