Министерският съвет одобри 1 680 689 лв. за финансиране на

...
Министерският съвет одобри 1 680 689 лв. за финансиране на
Коментари Харесай

С 1 680 689 лв. кабинетът финансира изграждането на 4 детски градини

Министерският съвет утвърди 1 680 689 лева за финансиране на действия по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 - 2022 година Средствата са за осъществени към този момент действия по стартирали планове на общините Бургас и Костинброд. 1 656 831 лв. се отпускат на община Костинброд за градеж на в град Костинброд, както и за продължение и реорганизация на детска градина " Виолина " в село Петърч, оповестиха от държавната пресслужба.
Община Бургас ще получи 23 858 лв. за действия, свързани с създаване на две нови здания за филиали на детски градини в бургаския комплекс „ Братя Миладинови " и в кв. " Горно Езерово ".
 Министерски съвет предлага пожизнени държавни награди по 500 - 700 лева месечно за 7 създатели Министерски съвет предлага пожизнени държавни награди по 500 - 700 лева месечно за 7 създатели
Правителството предлага на Народното събрание да бъдат отпуснати пожизнени държавни парични награди сред 500 и 700 лв. месечно на 7 и...
Чрез Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 - 2022 година се цели да се обезпечи финансиране за възстановяване на материалната база на просветителните институции, която да подсигурява здравословни и качествени условия на образование в институциите в системата на предучилищното и учебното обучение. Също по този начин осъществяването на програмата е ориентирано към създаване на нови, уголемение и реорганизация на съществуващи детски ясли, детски градини и учебни заведения в страната, с което ще се понижи дефицитът на свободни места в тях и ще се обезпечи здравословна физическа среда за реализиране на развъждане, образование и образование на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Ще се основат предпоставки за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4-годишна възраст, както и плануваното в нормативната уредба на дейностите в учебното обучение, образуване на едносменен режим на образователния ден.
предходната година, откакто държавното управление одобри програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи бяха утвърдени 89 оферти. Предвидено е 41 учебни заведения и 6 професионални гимназии да получат средства за нови здания и образователни корпуси и реорганизация, надстрояване и продължение на съществуващите. Предвижда са в границите на три години да бъдат отпуснати общо 210 милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР