Министерският съвет обяви извънреден брифинг, посветен на темата за зелените

...
Министерският съвет обяви извънреден брифинг, посветен на темата за зелените
Коментари Харесай

Зелените сертификати у нас: Отново на дневен ред

Министерският съвет разгласи ексклузивен брифинг, отдаден на тематиката за зелените документи у нас.

Припомняме, че зелените документи бяха въведени през октомври . Те служат главно за посещаване в търговски центрове , молове, нощни заведения, заведения за хранене, казина, спортни зали и фитнес центрове и други обекти, написани в заповед. Някои от тях се признават и за пътешестване в Европейски Съюз, като част от Европейския дигитален Коронавирус документ. Той обаче към този момент е с годност от 9 месеца от поставената ваксина против COVID-19. 

Видовете документи: 

Зелен документ за преболедуване . Той е с годност от една година, като се признава потвърден COVID-19 с антигенен или PCR тест.

Зелен документ за имунизация . Той се издава след приложена една от позволените в Европейски Съюз ваксини против ковид. Това са имунизациите на Pfizer/BioNTech, Moderna, Yanssen, AstraZeneca. Неговата годност също е една година.

Зелен документ за съществуване на антитела . Този вид документ бе въведен у нас през ноември. Документът е годен 90 дни и важи само на територията на България. Сертификатът се признава, в случай че антителата за ковид са над 150 BAU/ml и е публикуван от лицензирана лаборатория.

Зелен документ за негативен тест за ковид . Такъв документ се издава при негативен антигенен тест и важи 48 часа, а също и при негативен PCR тест – с годност 72 часа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР