Министерският съвет напоследък се опитва да превръща парламента в гумен

...
Министерският съвет напоследък се опитва да превръща парламента в гумен
Коментари Харесай

Станислав Балабанов, ИТН: Демонстрира се едноличен начин на управление

Министерският съвет в последно време се пробва да трансформира Народното събрание в гумен щемпел. Това сподели пред БНР депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов. По думите му се показва " едноличен метод на ръководство, което е притеснително и ужасно ".

Има Такъв Народ е най-конструктивният детайл на тази коалиция, безапелационен е политикът.

Балабанов напомни, че обединението е била образувана против модела на предходното статукво, изпълнило площадите, с концепцията за смяна.

" Какво се оказва 6 месеца по-късно? Видимо ние не вървим против тези, които управляваха, а започваме да демонстрираме притеснителни неща в самата коалиция. "

Станислав Балабанов означи неналичието на връзка вътре в обединението по редица тематики – както във връзка с проекта за въвеждане на еврото, по този начин и по отношение на " този комунистически план, родил се в главата на някой болен мозък, може би от Министерство на финансите ".

" И нямаше по какъв начин да си мълчим. Това не е люлеене на обединението, това е непосредствено проявление на проблемите. Това е най-градивният метод, по който можем да вървим. "

Балабанов акцентира, че в последния миг точката с проекта за приемане на еврото е била включена в дневния ред на държавното съвещание.

" И беше признат преднамерено, с цел да покажем, че можем да го вършим сами и можем да постановяваме подобен вид ръководство. Това е деструктивно. (…) Подкрепяме концепцията това евро да бъде въведено в обозрими периоди, само че на база и на растежа на инфлацията, на войната, която се случи като черен лебед в целия свят, подобен ход е рисков – по най-бързия метод да бъде пробутван на мрачно, през Министерски съвет. Това е проява на еднолично ръководство. "

Коалиционното съглашение е задоволителен пиедестал, който да държи обединението и на процедура е написано като управническа стратегия, съобщи Станислав Балабанов.

По тематиката със Северна Македония Балабанов разяснява, че ще отстояват оптимално позициите си:

" Видяхме най-после, че министър председателят ще хвърли този проблем да се взема решение в Народното събрание в неговата крайна форма. (…) Ние няма да позволим някой да съобщи българския интерес. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР