Министерският съвет на Република България прие решение за удължаване срока

...
Министерският съвет на Република България прие решение за удължаване срока
Коментари Харесай

Официално: До 15 юли сме в извънредна епидемична обстановка

Министерският съвет на Република България одобри решение за удължение периода на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура до 15 юли 2020 година
Пандемията от COVID-19 продължава да съставлява тежка изключителна обстановка, обвързвана с публичното здраве в народен и международен мащаб. От 09.06.2020 година в страната се регистрира доста повишение броя на на ден записаните случаи. За интервала 27.05-09.06.2020 година среднодневно са докладвани 26 случая на COVID-19 по отношение на 84 случая приблизително дневно за интервала 10.06-23.06.2020 година, т.е. регистрира се 3,2 пъти нарастване на обявените доказани случаи на територията на страната.
Удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19 на територията на страната, ще спомогне посредством използване на краткотрайни противоепидемични ограничения, включително и карантина на влизащи в страната лица, да се забави и ограничи разпространяването на епидемията от COVID-19, да се усъвършенства готовността на здравната и обществената система за реакция при следваща вълна и да се сътвори опция за смяна в обсега и наличието на ограниченията при поява на нови научни данни за причинителя, пътищата на предаване, методите за предотвратяване и лекуването.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР