Министерският съвет на Република България прие решение за определяне наличие

...
Министерският съвет на Република България прие решение за определяне наличие
Коментари Харесай

Купуваме противокорабни крилати ракети

Министерският съвет на Република България одобри решение за установяване съществуване на главен интерес, обвързван с реализация на социална поръчка за „ Придобиване на противокорабни крилати ракети (ПКР) за многофункционални модулни патрулни кораби на Военноморските сили “.

Противокорабните крилати ракети са главното въоръжение на корабите, които се получават по подписания през 2020 година контракт с предмет „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “.

Патрулните кораби са основополагаща единица, върху която се образува бойната мощност на Военноморски сили.

Защитата на морския суверенитет се обезпечава извънредно дейно посредством потребление на противокорабни крилати ракети чиято зона на влияние разрешава бързо противопоставяне на закани на обилни дистанции и с висока акуратност.

Противокорабните крилати ракети са главно средство за поразяване освен на противниковите надводни кораби, само че и на обекти на брега.

С реализацията на публичната поръчка се цели придобиване на противокорабни крилати ракети за обезпечаване на боеспособността на новопридобиваните кораби и обезпечаване на ефикасното им потребление както в народен, по този начин и в съюзен формат.

Това ще докара до осъществяване на поетите съюзни задължения на Република България във връзка с груповата система за сигурност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР