Министерският съвет на Република България прие решение за определяне на

...
Министерският съвет на Република България прие решение за определяне на
Коментари Харесай

Премиерът Денков води делегацията за срещата на върха на НАТО

Министерският съвет на Република България одобри решение за установяване на състава на българската делегация за присъединяване в срещата на държавните и държавните ръководители на страните-членки на НАТО на 11-12 юли във Вилнюс, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В ръководената от министър-председателя акад. Николай Денков делегация за Срещата на върха са включени и министърът на защитата Тодор Тагарев, заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Срещата на върха ще се организира на фона на коренно променената стратегическа среда на сигурност, подбудена от непровокираната и несправедлива война на Русия против Украйна, която е жестоко нарушаване на открития интернационален правов ред и удар против съществуващата архитектура на сигурност. Основните резултати от срещата на върха във Вилнюс, свързани с продължаването на политическата и практическа поддръжка на Алианса за Украйна, надграждането на решенията за усилване на сдържащия и защитителен капацитет на Алианса и приемането на нов ангажимент за вложения в защитата, са приоритет на изпълнителната власт и са в компетенциите на отрасловите министри. Ангажиментите засягат директно ръководството и реализирането на държавната политика в региона на външната политика и интернационалните връзки, както и в региона на защитата и общото управление на Въоръжените сили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР