Министерският съвет на Република България прие днес решение за разрешаване

...
Министерският съвет на Република България прие днес решение за разрешаване
Коментари Харесай

България ще участва в операция на НАТО за справяне с бежанската криза

Министерският съвет на Република България одобри през днешния ден решение за разрешаване на присъединяване на военнослужещи от Въоръжените сили на Република България в небойна интервенция на НАТО на територията на Република Косово по подкрепяне на евакуацията на избрани афганистански жители, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

С това решение Въоръжените сили на ще допринесат към небойната интервенция на НАТО с до 50 военнослужещи.

Приносът ни със сили и средства е в поддръжка на взаимните старания на Алианса за справяне с бежанската и филантропична рецесия, зародила вследствие на събитията в Афганистан, се споделя още в известието.

Вчера министърът на защитата Георги Панайотов заяви, че няколкостотин български военнослужещи ще подкрепят защитата на българската граница за попречване на незаконно навлизане на българска територия. По думите те ще бъдат главно от двете бригади на Сухопътните войски и от Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО), сред 400 и 700 души, според от нуждата, със съответната техника и екипировка.

" Картината в Афганистан се променя всекидневно и процесите се отразяват директно и на въпроса с миграционния напън. Там придвижване " Талибан " завзе властта, което основава комплицирана конюнктура в цялата страна и генерира условия за емигриране на жителите, които виждат заплаха за своите фамилии. Миграционният напън не е ориентиран единствено към нашата страна ", съобщи пък през днешния ден в Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков.

По думите му мигрантска вълна ще има в България, Турция и Гърция.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР