Министерският съвет на Белгия одобри три пакета от допълнителна военна

...
Министерският съвет на Белгия одобри три пакета от допълнителна военна
Коментари Харесай

Белгия отпусна помощ за Украйна

Министерският съвет на Белгия о положителни три пакета от спомагателна военна помощ за Украйна на обща стойност 412 млн. евро, заяви министърът на защитата Людивин Дедондер.

Като част от тази помощ, изясни министърът в официално съобщение, представено от белгийските медии, ще бъдат доставени артилерийски снаряди частично от запасите на белгийската войска, както и от муниции, закупени взаимно от редица страни от Европейски Съюз.

Пакетът ще коства 373,1 милиона евро.

В съдействие сред Белгия и Нидерландия на Украйна ще бъдат трансферирани три миночистача. Белгия ще провежда главното образование на личния състав във военноморската академия, а Нидерландия ще обезпечи образование на екипажите " на място ". По този раздел ще бъдат изразходвани 6 млн. евро.

В рамките на Съюза Бенелюкс държавните управления на Белгия, Нидерландия и Люксембург се съгласиха да закупят бронирани коли за спешна помощ и да ги модернизират, преди да ги доставят на Украйна. Ще бъдат закупени и разследващи безпилотни самолети. Този пакет ще коства 32,9 милиона евро.
 Белгия също изпраща F-16 на Дания за образование на украински водачи
Белгия също изпраща F-16 на Дания за образование на украински водачи

Двата изтребителя ще бъдат в страната от март до септември

Освен това белгийското министерство на защитата разгласи, че възнамерява да изпрати на Украйна " към 300 БМП Lynx ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР