Министерският съвет е одобрил списък с военна помощ за Украйна

...
Министерският съвет е одобрил списък с военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

Министерският съвет е одобрил списък с военна помощ за Украйна

Министерският съвет е одобрил лист с военна помощ за Украйна на Министерство на защитата. Това излиза наяве от информация в правната осведомителна система на Министерски съвет. Списъкът е с гриф " Поверително ".

Парламентът ще би трябвало да утвърди листата с военно имущество, както и съглашение сред българското и украинското военно министерство за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции, като основа за водене на договаряния.

Командирът на " Логистична поддръжка " бригаден военачалник Тодор Тодоров ще подпише съглашението при изискване на следваща ратификация.

Друго решение на кабинета планува изпращане на един щабен офицер за увеличаване на звеното за обмисляне и осъществяване на военни задачи и интервенции на Европейски Съюз в Белгия, петима военни в многонационалното командване на Европейски Съюз за общовойсково образование в Полша или многонационалното командване за профилирана подготовка в Германия, и до 50 военнослужещи за образование на украински военни.

Това ще се случва в границите на задачата на Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна. Мисията беше основана през октомври за образование на украински въоръжени сили.

Парламентът ще би трябвало да реши и за даването на военно имущество в границите на задачата, както и за образованието у нас на до 60 лица от въоръжените сили на Украйна за всяка календарна година за бойни санитари.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР