Министерските постове в новото коалиционно правителство ще са разпределени между

...
Министерските постове в новото коалиционно правителство ще са разпределени между
Коментари Харесай

Постовете в новия кабинет ще се разпределят по формулата 8:4:3:2

Министерските постове в новото съдружно държавно управление ще са разпределени сред четирите партии по формулата 8:4:3:2, съобщи пред Българска национална телевизия Румен Гечев, определен за народен представител от Българска социалистическа партия, той бе в няколко от работните групи, които преговаряха по обособените браншове.

Тази седмица би трябвало да бъде конкретизиран съставът на държавното управление, а през вчерашния ден и през днешния ден се водят лидерските диалози, които би трябвало да изчистят въпросите, по които не се реализира единодушие при договарянията за съдружно съглашение.

Преговарящите са се разбрали 8 министерства да са за най-голямата парламентарно показана групировка - " Продължаваме промяната ". Общо 4 министерски позиции получава Българска социалистическа партия, 3 - " ИТН " и две места са за " Демократична България ".

Въпреки че в медийното пространство няколко пъти се завъртяха описи с имена на министри, четирите партии настояват, че към момента няма контрактувани постове. Предстои и подписването на документално съдружно съглашение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР