Министерски съвет взе Решение държавата да придобие акции на стойност

...
Министерски съвет взе Решение държавата да придобие акции на стойност
Коментари Харесай

Правителството осигури 30 млн. лв. за изграждането на стадион Варна

Министерски съвет взе Решение страната да придобие акции на стойност 30 000 000 лв. от нарастването на капитала на " Спортен комплекс Варна " АД. Средствата са планувани за построяването на стадион " Варна ".

С решението се дава единодушие страната да придобие 30 000 броя нови елементарни поименни акции с номинална стойност и емисионна стойност 1000 лева за всяка една след осъществяване на парична вноска в размер на 30 000 000 лева

По този метод публичният интерес във връзка с построяването на спортното оборудване ще бъде предпазен от страна на страната.

За задачата с Постановление на Министерски съвет са утвърдени промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2024 година

Стадион " Варна " е планиран според стандартите на ФИФА с опция за осъществяване на интернационалните спортни събития с потенциал 22 000 седящи места. Предвидено е комплексът да бъде цялост от уреди, здания и инфраструктура. Общата разгърната повърхност на цялото оборудване ще бъде 51 550 кв. метра. От тях 23 130 кв. метра са планувани за паркинг със 716 места.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР