Министерски съвет ще разглежда проекти на решение за откриване на

...
Министерски съвет ще разглежда проекти на решение за откриване на
Коментари Харесай

МС ще обсъжда отваряне на ново консулство на България в САЩ и ново консулството на Сърбия у нас

Министерски съвет ще преглежда планове на решение за разкриване на консулство на Република Сърбия у нас, както и отваряне на ново консулство на България в Съединени американски щати. Това ще се случи на постоянното съвещание на служебния кабинет на 16 ноември.

Служебният кабинет ще прегледа план на решение, импортиран от служебния министър на външните работи Николай Милков за предоставяне на единодушие за разкриване на консулство на Република Сърбия в Република България , ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище град Благоевград и за предоставяне на единодушие Митко Солаков – български жител да извършва функционалностите на почетно консулско длъжностно лице на Република Сърбия в Република България.

Ще бъде прегледан и още един план на решение на Милков за разкриване на консулство на република България в Съединени американски щати , ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, със седалище в град Прово и назначението на Кърк Джоуърз – жител на Съединени американски щати за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице на Република България в Съединени американски щати със седалище в град Прово.

На съвещанието си Министерски съвет ще прегледа план на разпореждане за одобрение на спомагателни прехвърляния по бюджетите за общините за 2022 година за компенсиране на осъществените от родителите разноски за времето от 1 юли до 14 септември 2022 година за развъждането и образованието на децата, които не са признати в държавни или общински детски градини или учебни заведения заради липса на свободни места. Проектът е импортиран от служебният министър на образованието Сашо Панов.

Освен този план ще бъде прегледан и план на решение на служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков и заместител министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, който е обвързван с оповестяване на парцели – частна благосъстоятелност, за парцели – обществена благосъстоятелност и за безвъзмездното им даване за ръководство на национална компания „ Железопътна инфраструктура ” за създаване на народен обект „ Модернизация на ЖП линия София-Пловдив: жп сектори София – Елин Пелин и Елин Пелин – Септември, сектор Елин Пелин – Ихтиман. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР