Министерски съвет реши да приоритизира изцяло българската стратегия в посока

...
Министерски съвет реши да приоритизира изцяло българската стратегия в посока
Коментари Харесай

Кирил Петков: Нашата отбранителна стратегия ще бъде изградена на база българската армия

Министерски съвет реши да приоритизира напълно българската тактика в посока деескалация на напрежението и да се употребяват всички благоприятни условия по изкусен път този спор да бъде решен. Нашата отбранителна тактика ще бъде построена на база българската войска. Тя ще бъде водеща. Това ще значи български войски, българско командване и действително българско военно водачество. За страдание нашата войска не е финансирана задоволително и по верния метод през годините. Ние приоритизираме да се фокусираме тъкмо по тези дефицити, с цел да може българската войска да заеме своето място. Това разяснява след съвещание на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков.

" Бяхме поканени във вчерашния ден от Организацията за икономическо съдействие и развиване. Това е голям пробив, излизаме по всички интернационалните бази данни за страни с невисок риск, по този начин финансирането на страната и фирмите ни ще се случва по друг метод ", сподели още Петков.

" България направи стъпка към личния си защитителен капацитет в тенденция подготовка на това, което се назовава батальонна военна група от българско командване, български войски ", добави и министърът на защитата Стефан Янев. Това ще бъде нашата позиция в границите на обсъжданите ограничения от НАТО. Той посочи, че държавното управление търси развиване на българската войска.
" България отстоява опцията да се откри дипломатическо решение на казуса, който е зародил сред Русия и Украйна. Надяваме се спорът да бъде решен по дипломатически метод. Дипломатическото говорене е доста значимо да бъде подкрепено от самочувствие, че разполагаме с нужните отбранителни качества и това ще потвърди, че ние сме правилен и предвидим съдружник на НАТО ", разяснява министърът на външните работи Теодора Генчовска.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР