Министерски съвет отмени караантината и изолацията при пациентите с ковид.

...
Министерски съвет отмени караантината и изолацията при пациентите с ковид.
Коментари Харесай

Министерски съвет отмени караантината и изолацията при пациентите с ковид

Министерски съвет анулира караантината и изолацията при пациентите с коронавирус.

На 5-и май Световната здравна организация анулира обстановката на неотложност за публичното здраве от интернационално значение заради COVID-19.

След разбор на епидемиологичната обстановка в България, вземайки поради ниската заболеваемост и ниските равнища на хоспитализация и смъртност, специалистите в Министерството на здравеопазването реализираха консенсус да бъде препоръчана законодателна смяна, която да разреши анулация на въведената все още наложителната изолираност и карантина при COVID-19.

Заболяването продължава да съставлява пандемия, заради неговото разпространяване по целия свят, само че не изисква използването на незабавни противоепидемични ограничения за преодоляване на епидемиологични талази. Натрупаното имунно население и циркулиращите разновидности спомагат болестта все още да минава в относително лека форма и болните да не съставляват значителен рисков фактор за здравето на обществото, съобщи Дарик.

В страната ни е въведен контрол на COVID-19. Ежедневно се рапортуват заболелите, приетите в болница и умрелите от инфекцията, което разрешава осъществяването на разбори и вземането на стимулирани решения за използване на противоепидемични ограничения при възможен пандемичен напредък за запазване живота на лицата в риск.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР