Министърката на външните работи на Белгия Хаджа Лабиб и две

...
Министърката на външните работи на Белгия Хаджа Лабиб и две
Коментари Харесай

Белгийската министърка на външните работи отряза кичур от косата си в знак на подкрепа за жените в Иран

Министърката на външните работи на Белгия Хаджа Лабиб и две депутатки отрязаха кичури от косите си в Народното събрание в символ на взаимност с митингите срещу държавното управление в Иран, провокирани от гибелта в полицейски сектор на 22-годишната Махса Амини, съобщи Ройтерс.

Лабиб отряза кичур от косата си през вчерашния ден, следвайки образеца на депутатката Даря Сафаи. Сафаи, която е от ирански генезис, отряза кичур от своята коса – под аплодисментите на останалите законодатели – откакто попита външната министърка какъв ще бъде отговорът на Белгия на потушаването на широкообхватните митинги в Иран. Друга депутатка също отряза кичур от косата си.
 
and the brave protesters in Iran.

Strong statement of solidarity by Minister!

Women. Life. Freedom! ✌️
— Darya Safai MP (@SafaiDarya)
Лабиб, която е родена в Белгия, а родителите ѝ са от Алжир, съобщи, че белгийското държавно управление ще изиска от Европейски Съюз да наложи наказания против архитектите на потушаването на митингите на срещата на външните министри на блока по-късно този месец.

Духовниците, които ръководят в Иран, се пробват да овладеят най-масовите безредици в страната от години. Протестите, които започнаха след гибелта на Амини, се разпространиха в голям брой огромни градове в чужбина, в това число Лондон, Париж, Рим и Мадрид. В сряда шведската евродепутатка Абир ас Сахани отряза кичур от косата си, до момента в който изнасяше тирада в Европейския парламент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР