Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова,

...
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова,
Коментари Харесай

class=eu2018bg>Откриха цветната мозайка с логото на председателството пред НДК

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, посланикът на Нидерландия в България госпожа Беа загар Тъшър и кметът на столицата Йорданка Фандъкова откриха цветната мозайка с логото на българското европредседателство пред НДК. 

Цветната мозайка от 38 000 цветни луковици беше засадена преди шест месеца. Тя се осъществя по концепция на посолството на Нидерландия, което направи и дарението от лалета на Българското председателство. Автор на дизайна е Ян Хулдемонд, някогашен основен дизайнер на световноизвестните и най-големите в света градини Кукенхоф. 

„ Това подаяние от цветя е единствено венеца на поддръжката, която Кралството оказва на България във значимата й роля на ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Най-ценното са опита и признанието, които получаваме от страна, която 12 пъти е била ръководител на Съвета на Европейски Съюз и е един от най-хубавите образци за сполучливо управление на работата на Съвета на Европейски Съюз “, сподели министър Лиляна Павлова. Тя благодари на посланика на Кралство Нидерландия госпожа Беа загар Тъшър и на кмета на София за чудесното домакинство.

„ Тези цветя са за знак за напредъка и триумфа на Българското председателство. Всички делегати и посетители от моята страна са впечатлени и от работата на председателството, и от вашата столица, в това число от красивите ви градини “, допълни дипломат Беа загар Тъшър. Тя напомни, че като част от поддръжката е образованието, което страната даде на български специалисти да работят с европейските институции.

„ Специалистите от Холандия се погрижиха логото на Българското председателство да разцъфти тази пролет и да зарадва освен гостите на София и участващите във форумите, само че и всички софиянци, които се разхождат в парка на НДК “, акцентира кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на цветна мозайка. Тя благодари на Амстердам за партньорството и означи, че пролетта дава опция столицата да покаже хубостта си и посредством други цветни решения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР