Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова,

...
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова,
Коментари Харесай

Мозайка от цветя с логото на българското председателство на ЕС пред НДК

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и холандският дипломат Яп Вернер участваха в засаждане на мозайка от цветя , изобразяваща логото на българското председателство на Съюза. Мозайката бе направена пред входа на Зала 6 на НДК , осведоми Българска национална телевизия.

Тя се осъществя по концепция на посолството с поддръжката на Столичната община и е израз на другарството на Холандия и България в границите на Европейски Съюз.

Министър Лиляна Павлова уточни, че тази холандска самодейност за нас е доста значим знак за поддръжка освен за подготовката, а и за положителното и красиво посрещане на нашите посетители. Това значи и поддръжка за напъните, които българското държавно управление съобщи като ясна и безапелационна воля да бъде един деен и добре работещ председателстващ на Съвета на Европейски Съюз. Тя уточни, че това препотвърждава партньорството сред България и Холандия.

Кметът Йорданка Фандъкова сподели, че общинската администрация на Амстердам е помогнала доста на Столичната община с екипи и специалисти, с цел да може да се приготви добре за председателството. Тази облага има голямо значение с изключение на за гостите ни, само че и за софиянци, уточни тя.

Посланик Вернер означи, че това е един от методите, по които Холандия поддържа българското председателство на Европейски Съюз. Той уточни още, че са спомогнали на към 300 български специалисти от разнообразни министерства да се приготвят за председателството в Хонландия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР