Министърът Сандов се изказа наивно по телевизията, че ако има

...
Министърът Сандов се изказа наивно по телевизията, че ако има
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Излизане от ЕС? Стига сте плашили с глупости!

Министърът Сандов се изрече наивно по малкия екран, че в случай че има избори, може да се образува болшинство, което да тласне страната отвън Европейски Съюз и НАТО. Начи да не организираме избори, да не дойдат неприятните... С такива приказки Сандов единствено провокира повече антиевропейски настроения. Така стартира коментара си по настоящата политическа обстановка известният публицист Иван Бакалов.

И добави: Както и кукувичката Плевнелиев. Щом го покажат, броят на искащите да излезем от Европейски Съюз и НАТО се усилва. Няма какво да се чудят хората какво стана сред политиците тия дни. Ожесточението е в цялото общество, политици го подстрекават.

Някои са се окуражили, че като падне държавното управление страната може да завие на изток. Други ги е боязън от избори, че ще тръгнем в " неправилна " посока. В обществените мрежи непосредствено се чуват гласове за излизане от Европейски Съюз.

Нека си го представим по какъв начин ще стане този Булекзит...

2 милиона българи живеят непрекъснато отвън България, 3/4 от които в Европейски Съюз. Други близо милион вървят на сезонна работа в Гърция, Италия, Испания, Англия и т. н.

Семействата на половин България се изхранват от финансови потоци от околните си в Европейски Съюз, а държавния бюджет ще изгърми без европейските фондове.

И някой ще одобри излизане от Европейски Съюз, визов режим и впрочем? За да се тупа в гърдите, че е самостоятелен българин?

Даже няма да се стигне до референдум - няма да съберат толкоз подписи за провеждането му. Камо ли да надделеят.

Такива като " Възраждане " (може да е и от невежество) непосредствено слагат изискване да не одобряваме еврото в никакъв случай. Това на процедура е искане за излизане от Европейски Съюз. Защото договорът за присеъдиняване включва приемането на общата европейска валута.

Въпросът не е дали ще го приемем, а по кое време - на по-ранен или по-късен стадий.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР