Министърът проведе работна среща за мерките за противодействие на радикалния

...
Министърът проведе работна среща за мерките за противодействие на радикалния
Коментари Харесай

Те Са Вече Тук! Министър Каракачанов Алармира За Огромна Опасност, Която Е Надвиснала Над България!

Министърът организира работна среща за ограниченията за противопоставяне на радикалния ислям в България, в която взеха присъединяване министри, заместник-министри и специалисти от министерствата на вътрешните работи, на защитата, на финансите, на образованието и науката, както и представители на прокуратурата, ДАНС, ДАР, дирекция " Вероизповедания “ към Министерски съвет и специалисти от научните среди.

" Оказва се, че проблеми, които следим в редица европейски страни, към този момент съществуват и в България – най-много става дума за безсистемно финансиране от частни структури на религиозни общности, посредством които се прави опит да се осъществя политическо въздействие в страната.
Говоря по тези въпроси от няколко години – до 2010 година няма нито едно дело за коренен ислям на територията на Република България, а от 2010 година до 2017 година делата са 50 “, изясни той.

Преди дни на полемика има ли заплаха от радикализиране в България, министърът уточни, че се радикализират роми в гетата и българи мюсюлмани в Родопите.

Министър Каракачанов посочи през днешния ден, че настоящите сега закони са извънредно демократични и разрешават съвсем безотговорно на територията на страната да се упражняват сходни практики под формата на основаване на частни курсове, частни детски градини и частни религиозни общности и по този метод се появява нетрадиционен ислям за България, който не е бил присъщ даже по време на робството от Османската империя.

По думите му измененията би трябвало да се създадат в няколко направления – първо, още при идването на чужденците на територията на България, по-късно във връзка с проповедите, които могат да правят, и най-после по отношение на тяхното финансиране.

" Голям проблем има с образованието – във връзка с Закона за вероизповеданията би трябвало да се ограничи правото за непознати жители, финансирани от непознати структури, да обитават на територията на България и да правят религиозна активност. Не би трябвало да продължава практиката хора, приключили теология или вяра, в страни, в които се практикуват радикални форми на една или друга вяра, да преподават или проповядват на територията на България “, сподели още министър Каракачанов, представен от " Фокус ".

Той даде образец с това придобиването на приблизително или висше религиозно обучение да бъде вкарано в Министерството на образованието.

" Тогава преподаването на религии ще става единствено под контролна са министерството. Това може да се случи посредством построяването на специфичен факултет, който да прави тази активност, а не тя да се прави безсистемно. Защото никой в нашето общество няма интерес това да се случва. Още не се знае какъв брой ще коства, само че сигурно сигурността на нашето общество коства повече “, сподели Каракачанов.

По отношение на финансирането той посочи, че по време на полемиката всички участници са се съгласили да бъдат направени и импортирани промени в закона най-много против безобразното финансиране на нерегламентирани религиозни практики.
" Трябва да се регламентират доста ясно финансите, глобите и ограниченията за недопускане на сходни въздействия “, сподели министърът.

Каракачанов посочи, че са наложителни и незабавни промени в Наказателния кодекс, посредством които да се дефинират тези радикални практики, с цел да могат правораздавателните органи да ги глобяват по-лесно.

" Със закона за Вероизповеданията пък наложително би трябвало да се забрани в управлението на вероизповеданията да вземат участие непознати жители, които не подлежат на нашето законодателство и които постоянно могат умерено да си тръгнат от страната. Трябва да се промени и механизмът, по който се записват религиозните общности. В момента всеки един човек може да препише правилник от някое религиозно вероизповедание и да записва своя черква, която да се намира даже и в личния му дом “, изясни той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР