Министърът-председателят Бойко Борисов и руският външен министър Сергей Лавров проводоха

...
Министърът-председателят Бойко Борисов и руският външен министър Сергей Лавров проводоха
Коментари Харесай

България търси подкрепа и от Русия за свързаността на Западните Балкани

Министърът-председателят Бойко Борисов и съветският външен министър Сергей Лавров проводоха телефонен диалог през днешния ден, заяви държавната пресслужба.

Повод за диалога е идният народен празник на България на следващия ден и 140-тата годишнина от Освобождението на страната от османско робство. Лавров е поздравил българския министър-председател и еподчертал, че културните полезности, сплотяващи България и Русия, са основа за задълбочаване надвустранните връзки в редица сфери.
Двамата са разискали и предпочитаната тематика за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - развиването на страните от Западните Балкани.

Борисов е показал, че страните от района би трябвало да бъдат подкрепени интензивно и че България поставя старания за построяването на по-добро инфраструктурно свързване на страните от този район с страните от Европейски Съюз. Затова България търси поддръжката освен на страните - членки на Европейски Съюз, само че и на други сътрудници като Русия, означи още българският министър-председател, представен от пресцентъра.
Премиерът Бойко Борисов благодари на Лавров за присъединяване му в днешното разкриване на галерия, посвеетна на 140-тата годишнина от Освобождението в постройката н аруското дипломатическо ведомство. Изложбата показва архивни документи, измежду които копие на Сан-Стефанския кротичък контракт и ратификационни османски документиот 4 март 1878 година, готови от Министерство на външните работи на Русия и от " Неизвестни фотографии от Руско-турската война 1877-1878 година ", предоставени от посолството и Българския културен институт в Москва.

Руският външен министър е декларирал, че общото културно и духовно завещание е основа за постъпателното развиване на двустранното съдействие във всички области – политика, стопанска система, просвета, туризъм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР