Министърът постоянно обяснява как Газпром може да заведе арбитражен иск

...
Министърът постоянно обяснява как Газпром може да заведе арбитражен иск
Коментари Харесай

"Министърът се кръсти Газпром да не заведе дело, но веднъж не чух нашите претенции"

" Министърът непрекъснато изяснява по какъв начин Газпром може да заведе арбитражен иск и чак се кръсти да не стане, само че веднъж не съм чул какви искания ние ще предявим за загубите от тяхното несъблюдение на контракта ".

Това написа в профила си във Facebook кметът на регион " Средец " и някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Припомняме, че специалистът по комерсиално право юрист Ангел Калайджиев през вчерашния ден съобщи, че съветският държавен монополист няма изгода от това да предяви иск против България за стотици милиони евро, защото страната ни е имала уговорка в контракта " ползвай или заплати ".

" Ако Русия предяви подобен иск пред арбитраж, тя ще го загуби. Русия е в нарушаване на контракта, подписан сред " Газпром " и " Булгаргаз ", защото " Газпром " е отказал да доставя газ, съгласно изискванията на контракта, като се е пробвала да го промени едностранно, което няма по какъв начин да стане. Не виждам по какъв начин би могло Русия да осъди България ", сподели Калайджиев пред bTV.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР