Министърът посочи, че подробно са обследвани всички случаи, данни и

...
Министърът посочи, че подробно са обследвани всички случаи, данни и
Коментари Харесай

Демерджиев: МВР готви спецоперация за нелегалната миграция frognews.bg

Министърът уточни, че в детайли са обследвани всички случаи, данни и лица, за които има оперативна информация във всяка една работа в страната. На турската страна е подадена информация за техни жители, за които има данни за присъединяване в сходни схеми. Демерджиев уточни, че концепцията е да се проведат паралелни интервенции в България и Турция, с които да се ударят групите за каналджийство. 

 

“Включени са механически средства и дронове, които да следят освен придвижването на незаконните мигранти, само че и придвижването и държанието на граничните служители на реда ”, разгласи Демерджиев, представен от Българската национална телевизия. 

 

Вътрешният министър разяснява и последният случай, в който чиновник на жандармерията бе арестуван, откакто бе заловен да кара автомобил, цялостен с мигранти. За него бе обявено през вчерашния ден. По думите на Демерджиев служителят на Министерство на вътрешните работи е посочил служебната си карта и е бил арестуван на място от своите сътрудници. Предприети са ограничения по отстраняването му от служба. 

 

" Това, че един служител на реда се е замесил в активност, в която хиляди жители, в това число на целия Европейски съюз, са забъркани, не е показателно, че цялата полиция е пробита и корумпирана ", означи Демерджиев.

 

Образувани са дисциплинарни производства на причинителите, както и на директните ръководители, които не са основали организация и не са упражнили надзор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР