Министърът по въпросите на правителствените отношения с парламента Феликс Боланьос

...
Министърът по въпросите на правителствените отношения с парламента Феликс Боланьос
Коментари Харесай

Социалистите на Педро Санчес изключиха възможността да подкрепят кабинет на консерваторите


Министърът по въпросите на държавните връзки с Народното събрание Феликс Боланьос дефинира и като " изцяло неосъществим " разновидността обособени депутати на социалистите да нарушат партийната дисциплинираност и да гласоподават в Народното събрание в поддръжка на претендента на Национален парк за министър-председател Алберто Нунес Фейхоо.

Въпреки че консерваторите завоюваха изборите в неделя, те ще имат единствено 136 депутати, което е надалеч от нужните 176 са независимо ръководство.

Единствената партия, която даде сигнал, че е подготвена да поддържа кандидатурата на Фейхоо за министър председател, е дясната популистка групировка " Вокс ". Но даже и техните 33 депутати няма да бъдат задоволителни за сформиране на държавно управление.

Във вторник Фейхоо прикани ИСРП да подсигурява " стабилността " на четвъртата по величина стопанска система в Европейски Съюз, която е и ротационен ръководител на Евросъюза до края на годината, като поддържа държавно управление, управлявано от него, в качеството му на победител на изборите.

Боланьос отговори, че Национален парк от много време " наскърбява и популяризира неистини " по адрес на социалистите и другите партии и по тази причина консерваторите са се озовали в настоящето си положение на цялостна изолираност.

На изборите в неделя ИСРП завоюва 122 места. Но вероятността и те да съумеят да сформират държавно управление е дребна. Освен поддръжката на лявата коалиция " Сумар " и няколко по-малки районни партии ще им бъдат нужни и гласовете на " Заедно за Каталуния " ( " Жунтс пер Каталуния " ), политическата мощ на каталунския сепаратистки водач Карлес Пучдемон, който е в заточение в Брюксел.

От партията оповестиха, че в случай че ИСРП желае да получи поддръжката им, Санчес ще би трябвало да поеме ангажимент за образуване на референдум за самостоятелност на Каталуния.

В резултат на всичко това преобладващото мнение в Испания е, че евентуално ще се наложи да има нови избори, които да се състоят до края на тази или при започване на идната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР