Министърът по въпросите на киберсигурността на Австралия Ангъс Тейлър заяви,

...
Министърът по въпросите на киберсигурността на Австралия Ангъс Тейлър заяви,
Коментари Харесай

Австралия обвини Русия за масирани кибератаки, извършени миналото лято


Министърът по въпросите на киберсигурността на Австралия Ангъс Тейлър съобщи, че предходната година Русия се е пробвала да извърши масирани хакерски атаки против австралийски компании, съобщи ТАСС.

В публикувано във вторник изказване на министъра са споделя, че " въз основа на информация от разследващите организации и след съвещания със съдружниците държавното управление на Австралия е стигнало до извода, че отговорност за тези дейности, подхванати през 2017 година, носят лица, които са имали съветска държавна поддръжка ".

Тейлър показва, че тези дейности са били ориентирани против огромен брой австралийски организации, само че " няма данни да са им били нанесени вреди ".

" Въпреки това, този опит на Русия би трябвало да послужи като съществено увещание, че австралийските компании и физически лица са обект на непрекъснати офанзиви на хакери, които може да работят както без значение, по този начин и с държавна поддръжка ", акцентира австралийският министър.

Министърката на защитата на Австралия Марис Пейн сподели пред публицисти, че цел на съветските хакерски атаки може би са станали към 400 австралийски компании. " Доколкото разбирам, хакерските атаки са били осъществени през август предходната година ", сподели тя.

Съединени американски щати и Англия са стигнали до извода, че техни причинители са били хора, настоящи в редица страни, само че с държавната поддръжка на Русия, посочи тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР