Министърът от кабинета Майкъл Гоув спря временно плановете за връщане

...
Министърът от кабинета Майкъл Гоув спря временно плановете за връщане
Коментари Харесай

Отложиха завръщането на феновете по стадионите във Великобритания от 1 октомври

Министърът от кабинета Майкъл Гоув спря краткотрайно проектите за връщане на почитателите в Англия към спортни игрища от 1 октомври. Първоначално се възнамеряваше да има до 1000 души по трибуните, само че поради покачвания брой инфектирани с ковид във Англия и достигането до четвърта степен, Гоув показа, че тези проекти са краткотрайно замразени.

„ Обмисляхме стратегия за последователното и следено завръщане на последователи – нямаше да имаме игрища цялостни с хора. В момента обаче ще паузираме програмата и ще дискутираме разновидности и условия, при които още веднъж да се върнем на първичния си проект. Вирусът е по-малко евентуално да се популяризира в открити пространства в сравнение с закрити, само че въпреки всичко приказваме за природата на спортните събития, където има постоянно непосредствен контакт сред последователи. Искаме да го създадем в къси периоди – да позволим на хората да гледат футбол и други спортни събития, само че сега би трябвало да се внимателни – считам, че на този стадий всеобщо наново отваряне е неуместно “, сподели той за BBC Breakfast.

Докато имаше почитатели, които следиха финала на Световното по снукър, извоювано от Рони О‘Съливан през август, по-голямата част от спорта в Обединеното Кралство се организира при закрити порти. Притеснението в този момент е обвързвано с това какъв брой тимове и спортни организации ще последват ориста на Макълсфийлд, който изпадна в разпродажба предходната седмица, откакто арбитър отсъди, че клубът дължи 500 000 паунда. Очаква се държавното управление да попита клубовете и организациите по какъв начин имат намерение да се оправят с неналичието на почитатели до началото на 2021 година Премиерът Борис Джонсън се чака да наложи нови правила и ограничения по-късно денем.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР