Министърът на земеделието Румен Порожанов и бивш шеф на Държавен

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов и бивш шеф на Държавен
Коментари Харесай

Контролът върху субсидираните от ЕС проекти не е бутафорен, уверява Румен Порожанов

Министърът на земеделието Румен Порожанов и някогашен началник на Държавен фонд " Земеделие " бе свикан на разпит в профилираната прокуратура по следствието за злоупотреби с еврофондове, което се води против предприемача Миню Стайков и още 7 души.

Разследването стартира при започване на месеца, а Стайков бе упрекнат, че е кандидатствал за дотации по две европейски стратегии с компании, регистрирани на децата на негови чиновници.

" Тези процеси се управляват по всички упълномощени процедури. Проблеми постоянно е имало по една или друга мярка. Както и за къщите за посетители приказваме за държание на бенефициенти отвън работата на Държавен фонд " Земеделие " след утвърждението на плана ", сподели министър Порожанов пред публицисти на влизане в постройката на профилираната прокуратура. Той счита, че, в случай че има чиновници на фонда, които са работили недобросъвестно, би трябвало да понесат отговорност.

Порожанов разгласи, че контролните органи не са бутафория, а профилирани дирекции. Всяко утвърждение за финансиране минава по йерархията на утвърждение на десетки документи и контролни лица. Порожанов съобщи и че не усеща виновност. " Схемата е открита в границите на следствието. В рамките на процедурата на Фонда ние нямаме опция да влезем в тези елементи ", изясни министърът.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР