Министърът на земеделието Кирил Вътев покани на среща представителите на

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев покани на среща представителите на
Коментари Харесай

Министър Вътев кани протестиращите земеделци да седнат на масата за преговори

Министърът на земеделието Кирил Вътев предложения на среща представителите на земеделския отрасъл по отношение на митингите, блокирали основни пътища в страната и гранични пунктове. Това заяви БНР.

По думите му държавното управление отстоява националния интерес. Той бе безапелационен, че като част от кабинета Денков няма да допусне да бъдат ощетени българските аграрни производители и потребителите.

Той уточни, че след решението на Европейската комисия да отпадне възбраната за импорт от Украйна, са извършени серия от диалози, които не престават и сега. В тези диалози се упорства Украйна да задържи износа към България до цялостното уточняване на стоките, количествата и механизмите за лицензионни режими, разясни министърът.

Според Вътев, с цел да бъде конкретизирана българската позиция обаче, е нужно присъединяване на браншовите организации. Министърът посочи, че след разискване в Министерски съвет на декларацията от инициативния комитет, дефинираните претенции в 5 точки са задоволени, като остава прецизирането единствено в точка 1, която визира вноса на храни от Украйна.

Припомняме, че напрежението сред земеделците и властта ескалира, откакто Народно събрание на зърно от Украйна. От браншът заплашиха с огромни митинги. Премиерът Николай Денков и насочи зов каъм държавното управление.
 Зърнопроизводителите излязоха на народен митинг
Зърнопроизводителите излязоха на народен митинг

Блокират се основни пътища в страната и гранични пунктове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР